Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Április 28. 23:50, péntek | Helyi
Forrás: mkcse

MKCSE hírek: Nem sikerült a bravúr...

MKCSE hírek: Nem sikerült a bravúr...

A kulcsemberek nélkül nem megy – elfogytunk a Budaörs ellen.

Nehéz helyzetből várta a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a Budaörs elleni sorsdöntő mérkőzést, hiszen az óváriaktól Dombi Luca, Lakatos Rita és Katona Flóra is hiányzott. A találkozó elején nem látszott a kulcsemberek hiánya a hazaiakon, Csala Anita gólerősen kezdett, így pedig 3-1-re vezetett az MKC.

Az első negyed órában szinte végig egy góllal ment az Óvár, de a vendégek mindig egyenlítettek. A 13. percben aztán egy durva szabálytalanság után Kopecz Barbara maradt lent a földön. Zsigmond ütésért két perces kiállítást kapott, – sokan egyébként piros lapot reklamáltak – de a mosonmagyaróvári átlövő sokkal rosszabbul járt. Kopecz a pályára már nem tudott visszatérni, a szemére kapott ütés pedig még a meccs végén is meglátszott.

Vezérét vesztette az MKC és ez meg is zavarta a csapatot. 7-6-os hazai előnynél zsinórban három gólt lőtt a Budaörs, és már a vendégek vezettek. Ezután jobbára a hazaiak üldözték ellenfelüket, Gyimesi és Csala fontos találatokat szerzett, de a másik oldalon is voltak gólerős játékosok például Pálos-Bognár és Juhos.

A félidő végére két gólos előnyt szedtek össze a vendégek, 30 perc után 14-16 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészt aztán remekül kezdte az MKC. Három perc alatt három gólt lőttek és csak egyet kaptak a hazaiak, így 17-17-nél utolérték ellenfelüket. Ezután viszont 11 és fél perces óvári gólcsend következett, Györkös mindent fogott, ráadásul elől is jól ment a Budaörsnek (17-21).

A 45. percben Hajtai emberhátrányban talált be, és így tett Gerháth is, két gólra csökkentette hátrányát a Mosonmagyaróvár (20-22). Ennél közelebb azonban nem jutottak Varga József tanítványai, a vendégek összeszedték magukat, és eldöntötték a találkozót.

A legnagyobb különbség a kapusteljesítmények között mutatkozott, hazai részről ezúttal sem Szemerey, sem Wéninger nem tudott felnőni a feladathoz, a budaörsi kapuban viszont Györkös jól teljesített. A mezőny legeredményesebb játékosa Csala Anita lett hét góljával, de pontot ez nem ért a hazaiaknak. Az mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek nagyot küzdöttek, de az akarás most kevés volt, a kulcsemberek hiányát nem bírta el a csapat.

A Budaörs 27-23-ra legyőzte a Mosonmagyaróvárt, ezzel pedig kiharcolta, hogy jövőre is az NB I-ben szerepelhessen. Az MKC számára a matematikai esély még megvan a bennmaradásra, de ha minden a papírforma szerint alakul, akkor a csapat a következő szezonban a másodosztályban szerepel majd. Reméljük a legjobbakat, és bízzunk a csodában! Hátha…

MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE–BUDAÖRS 23–27 (14–16)
Mosonmagyaróvár, 900 néző.

Jv: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

MKC: Szemerey – Vukojevics 2, Csala 7, Bouti 1, Bardi, Kopecz 1, Bízik R. 3 (1). Csere: Wéninger (kapus), Gyimesi 4, Horváth P., Gerháth 4, Bízik B., Hajtai 1. Vezetőedző: Varga József

Budaörs: Schneck – Juhos 6 (3), Hornyák Á. 3, Zsigmond 3, Horváth B. 4, Ivanics 2, Hatala 1. Csere: Györkös (kapus), Pálos-Bognár 3, Karalyos, Szabadfi 2, Ertl 3. Edző: Mihály Attila

Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3

Hatala Virág, a Budaörs játékosa: „Nagyon kemény, hajtós mérkőzés volt. Érződött, hogy mind a két csapat számára kiemelten fontos volt ez a két pont. A második játékrészben volt egy periódus, mikor kicsit elkezdtünk kapkodni és többet hibázni, de végül ezen is sikerült felülkerekednünk. Egy hete próbálkozom a balszélen, miután a sérülések miatt elfogytunk ezen a poszton. Igyekszem a legjobbamat nyújtani és örülök, ha segíteni tudom a csapatot.”

Mihály Attila, a Budaörs vezetőedzője: „A tét érezhetően rányomta a bélyegét a találkozóra, rengeteg volt a hiba mind a két oldalon. Természetesen senki sem várta, hogy egy csillagszórós mérkőzés legyen a mai. Örülök annak, hogy a kritikus időszakokban mi tudtunk jobb döntéseket hozni mind támadásban, mind pedig védekezésben.”

Csala Anita, az MKC játékosa: „Iszonyatosan csalódott vagyok! Nagyon akart a csapat, de nem tudtuk kezünkbe venni az irányítást. A végén már elkezdtünk kapkodni, jöttek a rossz döntések, így született ez az eredmény. Voltak gondjaink a védekezésben is, főként beállós poszton, a betörések sem jöttek össze igazán. Mindenképpen fel kell állni és tovább kell menni.”

Varga József, az MKC vezetőedzője: „Nem tudom, hogy van-e rajtunk kívül olyan csapat, aki az őszi szezonhoz képest négy emberét vesztette el ilyen-olyan okok miatt, ráadásul Kopecz Barbi is kivált a tízedik percben. Az ellenfelünk higgadtabban játszott, nálunk pedig az észjáték kevésbé működött. Megbeszéltük, hogy hova kell lőni, de Anita kivételével senki nem oda lőtt. Ilyen gyenge kapusteljesítménnyel nem hiszem, hogy nyert valaki is már mérkőzést. A végjátékban muszáj volt kockáztatni, megbontani a falat, ebből pedig kaptuk a könnyű gólokat. ”

Utánpótlás eredmények:

Ifjúsági: MKC SE – Budaörs 33-32 (18-14)
Junior: MKC SE – Budaörs 32-31 (13-17)

Serdülő: MKC SE – Ipress Center Vác 21-24 (8-7)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest