Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Augusztus 15. 08:57, hétfő | Helyi
Forrás: mosonmagyarovar.hu

Partnerségi egyeztetés

Partnerségi egyeztetés

Mosonmagyaróvár is jogosult a komplex és fenntartható városfejlesztési feladataik elvégzéséhez szükséges pályázati támogatásra. A város 2,736 milliárd forint forrást vehet igénybe meghatározott célokra.

A TOP Plusz-1.3.1-21 Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása pályázat benyújtásához előbb el kell készíteni a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát (FVS) és TOP Plusz Városfejlesztési Programtervet (TVP).

A két dokumentumot a PM Irányító Hatósága által kiadott módszertani kézikönyv szerinti tartalommal és mellékletekkel kellett elkészíteni. Ezzel együtt le kellett folytatni számos egyeztetési eljárást is. Több munkacsoport ülésezett, a lakossági mellett intézményi kérdőíves közvélemény kutatást is lefolytattunk, bekértük a helyi szolgáltatók és szomszédos önkormányzatok középtávú fejlesztési terveit.

Az FVS megalapozó és stratégiai munkarészének felépítése a módszertani kézikönyv szerinti, tartalmilag a város hosszú távú céljainak és fejlesztési terveinek megfelelően lett feltöltve. A megalapozó munkarész részletesen bemutatja a város jelenlegi állapotát, a stratégiai munkarész ismerteti a beavatkozási lehetőségeket az egyes területeken.

Az FVS kiemelten foglalkozik a digitális illetve a zöld átállással, utóbbinál a klímavédelmi feladatokkal is. A TOP Plusz Városfejlesztési Programterv már konkrét beruházásokat nevesít, melyekre a támogatás – további pályázat nélkül – lehívható. A 2,736 Mrd Ft forrás négy „zsebben” elosztott. A prioritást élvező beruházások mellett tartalékokat is meg kellett jelölni. A programterv értelemszerűen nem tartalmazza az önkormányzat összes fejlesztési terveit, hisz vannak olyan beruházások (pl. Kálnoki út – Halászi út/Erzsébet királyné út csomópont összekötése új úttal), melyekre a támogatás egésze sem elegendő.

A dokumentációk egyeztetési változatának lakossági partnerségi egyeztetését a település-fejlesztéssel, a településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 2/2018. (II. 8.) önkormányzati rendeletben foglaltak alkalmazásával folytatjuk le.

A partnerségi egyeztetés során a város lakói, a gazdasági társaságok, civil szervezetek és egyházak képviselői észrevételt, javaslatot tehetnek a dokumentációk tartalmával kapcsolatban. Ezeket 2022. augusztus 18. 12 óráig lehet eljuttatni a városi főépítészhez levélben (Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u.11.) vagy emailben (kitley.tibor@mosonmagyarovar.hu).

A dokumentációk elérhetők a város honapján, az Önkormányzat oldalon, balra lenn a Településfejlesztési tervek mappában

(http://mosonmagyarovar.hu/onkormanyzat/telepulesfejlesztesi_eszkozok.html) illetve megtekinthetők a városi főépítésznél ügyfélfogadási időben, előzetes bejelentkezést követően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.