Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Május 17. 07:12, szerda | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Sima hazai siker a megyei rangadón, bajnok a Győr

Sima hazai siker a megyei rangadón, bajnok a Győr

A mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek az NB I 23. fordulójában a friss Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC-hoz látogattak.

A testvércsapatok összecsapásán egyértelműek voltak az erőviszonyok, és a hazaiak ezt már rögtön a mérkőzés elején érvényesítették. A korábbi MKC játékos Puhalák Szidónia góljaival indult a találkozó, és a győriek a 6. percben már 6-2-re vezettek.

Szép villanásokra azért futotta a Mosonmagyaróvár erejéből, ilyen volt például Kopecz Barbara egész pályás gólja, vagy éppen Lea Vukojevics kiszorított pozícióból lőtt találatai.

Az erőviszonyok hamar kirajzolódtak a pályán, a Győr szép gólokat lőtt, és szinte mindenki szerepet kapott Ambros Martín csapatában. A félidő végéig tetemes előnyt halmozott el a hazai csapat, igaz az utolsó szó Gyimesi Kittié volt, aki időn túli szabaddobásból óriási gólt ragasztott Kiss Éva kapujába, beállítva ezzel a 18-11-es félidei eredményt.



A második játékrészben aztán még erőteljesebb játékkal rukkolt elő a Rába parti csapat, ennek pedig nem találta meg az ellenszerét a Mosonmagyaróvár. A Győrnél a hat gólig jutó Tomori mellett a fiatalok vitték a prímet: Puhalák szintén hat, Moharos pedig négy találatot jegyzett. A vendégek nem igazán tudták bevenni sem Kiss, sem Binó kapuját, így pedig nagyarányú vereség lett a vége.

Pozitív momentumok azért így is voltak, Szemerey Zsófi például egész pályás gólt szerzett, de nem sikerült szorossá tenni a meccset. A Győr 37-19-re nyert, és ezzel három fordulóval a vége előtt bebiztosította az első helyet. A zöld-fehérek így megvédték bajnoki címüket, és összesítésben tizenharmadszor végeztek az első helyen a NB I-ben!

GYŐRI AUDI ETO KC–MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE 37–19 (18–11)

Győr, 2157 néző

Jv: Asztalos, Bárkányi

Győr: Kiss É. – Knedliková 3, Nora Mörk 4 (1), Görbicz 3 (2), Al-Gaui 4, Amorim 1, Puhalák 6 Csere: Binó (kapus), Tomori 6, Moharos 4, Groot 3, Bódi 2, Hudák, Pál 1. Vezetőedző: Ambros Martín

MKC: Szemerei 1 – Vukojevics 4, Csala, Bouti 2, Gyimesi 2, Kopecz 2, Bízik R. 2 (2) Csere: Wéninger (kapus), Bardi 1, Hajtai 1, Élő 1, Bízik B. 2 (1), Gerháth 1, Horváth P. Vezetőedző: Varga József

Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3

Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC vezetőedőzje: „Bár három mérkőzés még hátra van, remek szezont zárhatunk. Fantasztikus volt a csapat, és fantasztikus a szurkolóink is, nagyon boldog vagyok, hogy Európa legjobb bajnokságában vagyunk az elsők.”

Varga József, az MKC vezetőedzője: „Gratulálok a Győr bajnoki címéhez. A mi játékosaink nem BL-szintet képviselnek. Ez a reális különbség a csapatok között.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Augusztus 01. 07:51, csütörtök | Sport

BL-selejtező - A Midtjylland lesz a Ferencváros következő ellenfele

A dán Midtjylland lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában.