Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Május 02. 04:00, kedd | Helyi
Forrás: ÉDUVÍZIG

Szigetközi hullámtér ökológiai célú részleges elárasztása

Szigetközi hullámtér ökológiai célú részleges elárasztása

A Szigetközi mellékágrendszer részleges elárasztásához adottá váltak a hidrológiai feltételek. Ennek megfelelően, a szlovák vízügyi üzemeltető partner biztosítani fogja az elárasztáshoz szükséges többlet vízhozamot.

Az elárasztás a tervezettek szerint 2017. május 02-án reggel 10 órakor kezdődik és várhatóan 14 napig fog tartani. Ezen időszak alatt a hullámtérbe a normál üzemrend szerinti maximális 160 m3/s-os vízbetáplálás helyett 200-210 m3/s vízmennyiség bevezetésére kerül sor. Az ilyen mértékű vízbetáplálás lehetővé teszi a mellékágrendszerben lévő medrek feltöltését, valamint az alacsonyabban fekvő laposok időszakos vízborítását. A mesterséges árasztás segíti a hullámtéri ökoszisztéma tavaszi megújulását, a Szigetköz természeti értékeinek hosszú távú megőrzését.

Felhívjuk a vízi túrázók figyelmét, hogy a hullámtéri vízpótló rendszer elárasztása a vízszintet és az áramlás sebességét is megnöveli, ezért nem javasoljuk a vízfelület sportcélú használatát az árasztás ideje alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest