Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Május 10. 08:52, szerda | Helyi

VII. Apró kezek, Csodakertek kertépítő verseny

VII. Apró kezek, Csodakertek kertépítő verseny

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Dzsungelország Kft. a nagycsoportos óvodások és az általános iskola első osztályosai részére hetedik alkalommal hirdeti meg a gyermek kertépítő versenyt.

Miről szól a verseny?

A feladat egy 200 cm x 120 cm ágyásba a gyerekek által pedagógus vagy szülői segítséggel kigondolt és megalkotott fantáziakert kialakítása. A helyszín az előző évekhez hasonlóan a Magyar utcán a Jókai utca és a Kötélgyártó utca közötti szakasz lesz.

Célja, hogy a gyermekek játékos formában szeressék meg a természetet! A kertekben tilos olyan anyagokat felhasználni, melyek nem természetes anyagokból készülnek valamint károsak a környezetre.

Időpont: az előző évekhez hasonlóan június első hétvégéjén rendezik a verseny. Idén ez épp Pünkösdvasárnapra esik, ám a szervezők bíznak abban, hogy az ünnepnap nem szegi kedvét a vállalkozó kedvű gyermekeknek és szüleiknek. Így egy igazán üdítő közös programban vehetünk részt majd együtt.

A versenyre 2017. június 4-én, vasárnap 9 órai kezdettel várják a bejelentkezett csapatokat.
A versenyről telefonon érdeklődni lehet Németh Andreánál a 96/577-822-es telefonszámon vagy Lobitz Ákosnál a Dzsungelország Kft.-ben a 96/566-118-as telefonszámon.


A 2017. május 9-én megtartott sajtótájékoztatón dr. Árvay István polgármester beszédében elmondta: – Évek óta egyre több szakmai programon elhangzik az Apró kezek, Csodakertek kertépítő verseny sikere és jelentősége. Így büszkén elmondható, hogy Mosonmagyaróvár példaként áll a kertépítők és a városszépítők előtt szerte az országban.


Lobitz Ákos a sajtótájékoztató végén még egy fontos információról tett említést. Bár az idei évre meghiúsulni látszik, de nagy szervezés és várakozás előzte meg Mary Reynolds - fiatal tájtervező, aki meg akarja óvni a vad természetet. A Kert Ébredése c. könyv írója. Életéről film is készült, a Vadon kertje címmel (a szerk.) - Mosonmagyaróvárra való érkezését.


Mary Reynolds sajnos a napokban egyenlőre elhalasztotta a találkozót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest